A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 243

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/intours/public_html/busterminal.me/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 671

Autobuska stanica Podgorica | Mjesto dobrih putovanja
Mjesto dobrih putovanja
 

U definisanju razvojnih planova presudnu ulogu imaju realne procjene da će drumski saobraćaj sve više dobijati na značaju. U prilog tome govore relativno skori ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, osavremenjavanje saobraćajne infrastrukture, izgradnju auto-puta i ulaganja u obnovu voznog parka drumskih prevoznika.
Sve to će rezultirati povećanim interesom za korišćenjem autobuskog prevoza, povećanjem broja kako domaćih, tako i putnika iz inostranstva.

U skladu sa usvojenim Detaljnim urbanističkim planom urađena je kompletna projektna dokumentacija i obezbijeđene neophodne saglasnosti nadležnih organa za relizaciju izuzetno zahtjevnog i važnog Projekta nazvanog "Intours Business Center".

Projekat predviđa:

  1. Adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg objekta autobuske stanice, uređenje postojećih i izgradnju novih 14 perona, uz kompletno preuređenje režima odvijanja saobraćaja i prijema i otpreme putnika.
  2. Izgradnju Poslovno-tehničkog servisa i poslovnog objekta spratnosti VP+1 ukupne površine 2.618 kv.m.
  1. Izgradnju Biznis centra širokog spektra usluga (poslovni prostori, hotel i dr.), spratnosti SU2 + SU1 + P+7, sa neophodnim garažnim i parking prostorom. Ukupna površina ovog prostora projektovana je na 10.200 m2.
  2. Izgradnju Spratne garaže (P+4}kapaciteta 127 parking-mjesta.

Predračunska vrijednost ovog Projekta iznosi cca 15 miliona eura, a biće realizovan fazno, u skladu sa procijenjenim prioritetima. Projekat je fleksibilan i ostavlja mogućnost izmjena u toku izvođenja, a u skladu sa potrebama i zahtjevima potencijalnih korisnika.

Objektivni uslovi za realizaciju ovog poduhvata stvoriće se vrlo brzo nakon izlaska iz globalne ekonomske krize i recesije.
Izgradnja najsavremenijeg putničkog terminala nesporno ima i izuzetan značaj za grad Podgoricu i Crnu Goru.

  • English
  • Deutsch
  • Italiano
  • Russian

 

AUTOBUSKA STANICA PODGORICA

Trg Golootočkih žrtava 1, MNE 81000 Podgorica
Tel: (+382 20) 620 430
info@intours.me, www.busterminal.me